Zebracake

  • Gebak l 12 punten
  • 5 eieren, gesplitst
  • 250 g fijne kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 125 m lauw water
  • 250 ml zonnebloemolie
  • 375 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • Snufje zout
  • 1,5 el gezeefde cacaopoeder
  • Verder nodig:
  • Ronde springvorm van 24 cm

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de bakvorm in met boter en bestuif lichtjes met bloem.

Mix de eidooiers, kristalsuiker en de vanillesuiker tot het bijna wit van kleur is. Voeg het water en de olie toe en mix verder.

Meng de bloem, het bakpoeder en zout in een kom en zeef dit in twee delen boven het beslag. Spatel de bloem door het beslag.

Klop het eiwit tot stevige pieken en spatel luchtig door het beslag.

Verdeel het beslag in 2 gelijke porties en voeg aan één deel de cacao toe. Spatel door het beslag.

Schep twee eetlepels van het gele beslag in het midden van de springvorm. Schep daarna twee eetlepels van het bruine beslag in het midden van het gele beslag. Schep nu weer twee eetlepels geel beslag in het midden van het bruine beslag. Blijf dit herhalen tot al het beslag op is. Je hoeft het deeg niet te helpen door het glad te strijken, het zebrapatroon wordt vanzelf zichtbaar.

Bak de cake 50 minuten in het midden van de oven. Laat afkoelen op een rooster.

Maandag 1 Juni 2020 openen wij ons vernieuwd terras waar U heerlijk kunt genieten van al het lekkers wat wij te bieden hebben.

Nieuw in ons assortiment heerlijk biologisch soft-ijs.