Veggie lasagne

  • Hoofdgerecht l 4 peronen l vega
  • Lasagnebladen
  • 1 courgette, in plakken
  • 1 aubergine, in plakken
  • 1 tomaat, in plakken
  • 2 eetlepels cashewnoten
  • 2 eetlepels edelgistvlokken
  • peterselie (garnering)
  • olijven (garnering)
  • ---
  • saus:
  • 1 kleine ui, versnippert
  • 2 teentjes knoflook, gesneden
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1/2 tl rozemarijn
  • 1 tl peper
  • 1 tl suiker/rijststroop/agave
  • snufje zout

Bereidingswijze

Leg de plakken aubergine op een ovenrooster. Zet de oven op 230 graden en schuif de plakken in de oven. Na ongeveer 4-5 minuten is de aubergine bruin en gaar aan de binnenkant.

Verlaag de temperatuur van de oven naar 220 graden.

(Saus:) Verwarm een klein scheutje olie in een pan en bak de ui voor 3-4 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje mee. Doe ondertussen alle andere saus ingrediƫnten in een blender of keukenmachine. Mix vervolgend nog de knoflook & ui mee.

Pak je ovenschaal erbij. Begin met een laagje saus op de bodem. Leg de lasagnebladen erop en druk ze een beetje aan. (Zo kunnen ze goed koken in het vocht en blijven ze niet hard.) Leg de helft van de aubergine plakken en courgette plakken erop. Smeer een dikke laag saus over de groenten en verdeel weer wat lasagnebladen erover. Leg de andere helft van de groenteplakken erop en eindig met een dikke laag saus. Verdeel de tomatenplakken op de bovenkant.

Mix de cashewnoten met de edelgistvlokken even kort in de keukenmachine tot kleine stukjes noot. Strooi dit als laatste stap over de lasagne.

Dek de ovenschaal af (met bijv. folie) en zet voor 30 minuten in de oven. Haal na 30 minuten de folie eraf en bak nog 10 minuten in de oven. Let wel op dat de cashewnoten niet verbranden.

Maandag 1 Juni 2020 openen wij ons vernieuwd terras waar U heerlijk kunt genieten van al het lekkers wat wij te bieden hebben.

Nieuw in ons assortiment heerlijk biologisch soft-ijs.