Tjap tjoy met kip

  • Hoofdgerecht l 4 personen
  • 500 g kipfilet, in blokjes of plakjes
  • 1 winterpeen, geschild en in dunne, schuine plakjes
  • 1 rode paprika, in smalle reepjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 1/2 komkommer, gehalveerd en in plakken
  • 1 blikje bamboescheuten à 125 gram, afgespoeld en uitgelekt
  • 125 g taugé
  • 1 rode peper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Stukje gemberwortel, geraspt
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el oestersaus
  • 1 el lichte sojasaus
  • Zonnebloemolie + sesamolie

Bereidingswijze

Verhit de wok met een scheutje zonnebloemolie. Voeg de kip toe en bestrooi met zout en peper. Bak de kip op hoog vuur al roerend enkele minuten tot hij bijna gaar is. Schep in een kom en zet opzij.

Verhit de wok opnieuw met een scheutje zonnebloemolie en een klein beetje sesamolie voor de smaak. Bak eerst de wortel op hoog vuur in een klein scheutje bouillon tot hij iets zachter is. Voeg dan de paprika en champignons toe en bak op hoog circa 2 minuten verder. Voeg indien nodig weer een klein scheutje bouillon toe (niet teveel, de champignons laten ook vocht los) om het gaarproces te versnellen en de groenten al een lekkere smaak te geven.

Voeg dan de komkommer, bamboescheuten, taugé, rode peper, knoflook en gember toe en bak al roerend op hoog vuur nog 1 à 2 minuten verder.

Voeg de kip, oestersaus en sojasaus (en indien nodig nog een scheutje bouillon als je iets meer saus wilt of de saus wilt verdunnen) toe en warm nog even goed door, tot de groenten beetgaar zijn en de saus iets is ingedikt.

Maandag 1 Juni 2020 openen wij ons vernieuwd terras waar U heerlijk kunt genieten van al het lekkers wat wij te bieden hebben.

Nieuw in ons assortiment heerlijk biologisch soft-ijs.