Mexicaanse chili sin carne

  • Hoofdgerecht l 3 á 4 personen l vega
  • 1 blik tomatenblokjes a 400 ml
  • 1 kleine ui
  • 2 knoflooktenen
  • 350 g gezeefde tomaten
  • 300 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 300 g kidneybonen
  • 150 g maïs
  • 1 tl azijn
  • 1 el gemalen komijnzaad
  • 1 el paprikapoeder
  • 1⁄2 tl cacaopoeder
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Garnering: Limoen Een bosje verse koriander Plantaardige yoghurt
  • Wijn tip: Pure Shiraz € 5,49

Bereidingswijze:

Snijd de ui en knoflook fijn. Verhit vervolgens olie op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook voor 3-5 minuten.

Voeg daarna de komijn, paprika, cacao en azijn hier aan toe.

Doe vervolgens de bonen, maïs, gezeefde tomaten en het water in een pan en verkruimel het bouillonblokje hierboven. Laat het geheel sudderen tot het zacht is geworden.

Roer de tomatenblokjes er doorheen en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Serveer de chili sin carne met gestoomde basmatirijst of nacho’s. Garneer het gerecht tot slot met het mengsel van plantaardige yoghurt, limoen en koriander.

Maandag 1 Juni 2020 openen wij ons vernieuwd terras waar U heerlijk kunt genieten van al het lekkers wat wij te bieden hebben.

Nieuw in ons assortiment heerlijk biologisch soft-ijs.