Kip Hawaï met rijst

  • Hoofdgerecht l 4 personen
  • 300 g basmatirijst
  • 400 g kipdijfilet, in blokjes gesneden
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemberpoeder/ verse gember
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 prei, alleen het witte en lichtgroene deel, schoongemaakt en in halve ringen
  • 2 rode paprika’s, zaadlijst verwijderd en in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree à 70 gram
  • 1 blikje ananasstukjes op siroop à 227 gram/ verse ananas
  • 1 el zoete chilisaus
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 3 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • Zonnebloemolie

Bereidingswijze

Breng een ruime pan met water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst gaar volgens de omschrijving op de verpakking.

Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met een scheutje zonnebloemolie. Voeg de kipdijfilet toe en bestrooi goed met zout en peper uit de molen en de kerrie- en gemberpoeder. Bak op hoog vuur rondom goudbruin. Zet het vuur wat lager en voeg de ui en knoflook toe. Bak 1 minuut mee tot de ui zacht en glazig is. Voeg de prei en paprika toe (bestrooi met nog wat extra zout) en bak enkele minuten mee tot ze iets zachter zijn.

Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de ananasstukjes, siroop uit het blikje, een borrelglas water, chilisaus en azijn toe en laat de saus zachtjes even pruttelen tot alles door en door warm is. Als de saus te dik of te zoet is kun je wat extra water toevoegen. Roer vlak voor serveren de lente-ui door de saus, houd wat achter voor garnering.

Verdeel de rijst en kip Hawaï saus over de borden en bestrooi met de achtergehouden lente-ui.

Maandag 1 Juni 2020 openen wij ons vernieuwd terras waar U heerlijk kunt genieten van al het lekkers wat wij te bieden hebben.

Nieuw in ons assortiment heerlijk biologisch soft-ijs.