Gevulde paprika’s met Mexicaans gehakt en nachos

  • onderdeel van hoofdgerecht l 4 personen
  • 5 paprika’s
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 400 g mager rundergehakt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 3 el Mexicaanse kruiden, zelfgemaakt of gekocht
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 1 blikje kidneybonen, uitgelekt
  • 2 grote tomaten, zaadlijst en sap verwijderd en in blokjes gesneden
  • 15 g koriander, fijngehakt
  • 15 g platte peterselie, fijngehakt
  • Paar handjes tortillachips, grof verkruimeld
  • 125 g geraspte kaas

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.

Was de paprika’s en halveer ze. Verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op het bakblik en bak ze 10 minuten voor in de oven.

Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olie en fruit de ui op laag vuur tot hij zacht is. Voeg het gehakt, de knoflook en de kruiden toe (als je Mexicaanse kruiden toevoegt, check dan of er zout bij zit. Zo niet, kruid dan bij met zout en peper) en bak op hoog vuur rul. Roer de mais, kidneybonen, tomaat en kruiden (houd wat blaadjes koriander achter voor garnering) door het gehakt en zet het vuur uit.

Verwijder eventueel vocht dat in de paprika’s ligt en vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Leg de gevulde paprika’s op het bakblik. Bak ze 10 minuten in de oven.

Haal de paprika’s uit de oven en strooi de nacho’s en kaas eroverheen. Bak nog 5 minuten verder in de oven tot de kaas gesmolten is. Bestrooi de gevulde paprika’s voor serveren met de achtergehouden koriander.

Maandag 1 Juni 2020 openen wij ons vernieuwd terras waar U heerlijk kunt genieten van al het lekkers wat wij te bieden hebben.

Nieuw in ons assortiment heerlijk biologisch soft-ijs.