Geroosterde tomatensoep

  • Voorgerecht l 4 personen l vega
  • 500 gram cherrytomaten
  • 2 theelepels provencaalse kruiden
  • 7 deciliter groenteboullion Verse oregano
  • 4 eetlepels creme fraiche of room
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olie
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze:

Vewarm de oven voor op 185 grade.
Haal de kroontjes van de tomaten, maak de ui schoon en snijd deze dan doormidden en laat de schillentjes om de knoflook.

Doe de tomaten, uit en knoflook in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepel olie, zout en vergemalen peper.

Rooster de tomaten in het midden van de oven ongeveer 30 min.
Schep het geheel in een groote pan schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.

Pureer de soep met een staafmixer en laat deze nog 5 minuten op een laag vuur doorwarmen.
Roer de creme fraiche los met wat fijngehakte oregano.

Maandag 1 Juni 2020 openen wij ons vernieuwd terras waar U heerlijk kunt genieten van al het lekkers wat wij te bieden hebben.

Nieuw in ons assortiment heerlijk biologisch soft-ijs.