Stevige bodem-lasagne

- 2 Henriëttes basissaus, kleine pot
- 1 Roma pruimtomaat
- 400 g rundergehakt
- 250 g lasagnebladen
- 1 bol mozzarella
- 1 wortel
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 150 ml rode wijn
- Parmezaanse kaas
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 500 ml melk
- 2 theelepels gedroogde oregano
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper
Snipper de uit en knoflook. Rasp de wortel en snijd deze in blokjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en wortel in 2 minuten gaar. Voeg het gehakt toe en bak dit in 3 minuten rul. Schenk de wijn erbij, voeg de basissaus, de helft van de oregano en zout en peper naar smaak toe en laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen tot een dikke saus.
Verwarm de oven voor op 180ºC en vet de ovenschaal (van 1,5 l) in met olie. Smelt de boter in een steelpan. Voeg steeds een beetje bloem toe terwijl je blijft roeren. Draai het vuur laag. Schenk steeds een beetje melk bij het bloemmengsel onder voortdurend roeren met de garde tot de bechamelsaus een mooie dikte heeft. Voeg de oregano, zout en peper naar smaak toe.
Bedek de bodem van de ovenschaal met een laag tomatensaus. Plaats 2 lasagne bladen op de saus, bedek deze met een laag tomatensaus en vervolgens met 1 tot 2 lepels bechamelsaus. Herhaal dit, maar eindig altijd met een laag tomatensaus en bechamelsaus. Snijd de mozzarella en tomaat in plakken en verdeel deze over de lasagne. Dek de schotel af met een laag geraspte parmezaanse kaas. Bak de schotel in 20 tot 30 minuten gaar.