Pizza

- Henriëttes basissaus, kleine pot
- 400 g bloem
- 20 g gist
- 1 ei
- 50 g olijfolie
- 100 ml melk
- verschillende toppings naar smaak
- mozarella
- parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden, bijvoorbeeld oregano
- zout
Maak op een schoon werkvlak een berg van bloem en zout met in het midden een kuil. Strooi de gist in de kuil, breek het ei erin, giet de melk en de olijfolie erbij. Roer met een vork rond in de kuil zodat het meel zich langzaam met de melk en het ei mengt. Wanneer er deeg begint te vormen, kneed je het met je handen af tot een gladde bal. Dek het deeg met plastic folie af en laat het 15 minuten rusten.
Verwarm de oven voor op 250ºC. Verdeel het deeg in de benodigde porties. Bestuif het werkblad met bloem en rol de stukken deeg met een deegroller uit.
Smeer de basissaus gelijkmatig uit over de pizzabodem en beleg met toppings die jij lekker vindt. Een paar voorbeelden zijn, champignons, paprika, ui, salami, ham. Maak de pizza af met plakjes mozzarella, vers geraspte parmezaanse kaas, oregano, zout en peper. Bak in 10 tot 15 minuten goudbruin.