Eieren van onze eigen scharrelkippen

In ons voedselbos hebben we een heuse luxe kippencaravan. In de caravan houden we 244 leghennen en 5 hanen. U kunt dan een kip ‘adopteren’ waardoor u verzekerd bent dat u elke week biologische eitjes hebt van onze eigen kippen.

De kippen krijgen biologisch voer en overdag scharrelen ze los in de wei in ons voedselbos achter onze tuinbouwkas. ’s Avonds gaan ze weer op stok. Het regenwater wordt via het dak opgevangen en hergebruikt als drinkwater voor de leghennen. Het grote voordeel van de kippencaravan is dat hij verplaatsbaar is. De caravan wordt regelmatig een aantal meter verplaatst. Als de kippen een stuk land kaal gepikt hebben, worden ze naar een ander perceel gebracht. Zo breng je de kippen naar het eten, in plaats van andersom.

Deze manier van biologische kippen houden maakt, samen met de enorme vrijheid die de dieren hebben, dat deze eieren het ‘normale’ scharrelei flink overtreffen: het is een biologisch scharrelei plus.

Indien u graag op de hoogte gehouden wilt worden of wilt inschrijven voor het abonnement dan kunt u uw gegevens bij ons achterlaten zodat wij u via email en/of Whatsapp kunnen informeren.